N

Napallergia

Biológiai konfliktus:
pollen sín, bármilyen konfliktustartalommal

Magyarázat:
Lásd: allergia, a nap a sín. Egy gyerek elveszett egy nyaralás alkalmával Olaszországban a Szent Markt téren. Óriási felhajtás volt, keresték a szülőket. “Elválasztódott” a szülőktől és később ha napsütés volt és nyári meleg azonnal kiütései lettek, mindaddig míg nem volt tudatában a történteknek, hogy ez soha többé már nem fordulhat elő.

Nátha

Biológiai konfliktus:
“itt valami bűzlik” konfliktus megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 123. és 135-136. oldal)
Egy kislánynak nem engedte az anyukája, hogy mezítláb szaladgáljon a kertben, mert még hidegnek ítélte meg az időjárást. Ez nagyon nem tetszett neki. Egy nappal később az apukájánál próbálkozott, aki azonnal levette a cipőjét és hagyta, hogy önfeledten szaladgáljon. Este náthás lett, mert nagyon bűzlött neki, hogy az anyukája nem engedte és az apukája engedékenysége pedig megoldotta a lelki fennakadását.

A témával kapcsolatban további részleteket az alábbi esettörténetekben olvashatsz: Nátha

Nefrózis szindróma

Biológiai konfliktus:
menekültség-,-lét, -magárahagyatottság-konfliktus függő-gyógyulásban

Magyarázat:
(TT. 14. és 24. oldal)
Lásd: elhízás

Neurodermatitisz

Biológiai konfliktus:
elválasztás-konfliktus, függő-gyógyulásban

Magyarázat:
(TT. 119. és 132. oldal)
Lásd: ekcéma, Egy kisbaba neurodermatitiszes bőrrel született, mert már az anyaméhben el akart választódni a testvértől, mert amikor a nagyobb testvért az anyuka pelenkázta, folyamatosan rugdosta a várandós anyukájának a terhes pocakját. Csodálatosan meggyógyult a bőre, amikor az anyuka felderítette a konfliktust, és külön szobába rakta a testvéreket.