V

Vakbélgyulladás

Biológiai konfliktus:
falat-konfliktus, ocsmány, emészthetetlen bosszúság, harag, megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 26. oldal)
A szülők csúnyán összevesztek, hangosan kiabáltak és a kicsi azt hitte vége a világnak, a szülei már nem szeretik egymást. Majd amikor visszatér a családi béke konstatálja, hogy a szülei még mindig szeretik egymást, erős hasfájása lesz. Bár a természet felkészült még a vakbélperforációra is, de olyan fájdalommal jár a különprogram kifuttatása, hogy nem csak gyerekeknél a legjobb döntés, ha műtéti segítséggel regenerálódunk. Irány a kórház!

Vesemedence-gyulladás

Biológiai konfliktus:
birtokkijelölés-konfliktus, megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 118. és 131. oldal)
Egy tinédzsernek sokat vitatkoztak a szülei. Az anyukája mindig az ismételgette, hogy “ugye, hogy nekem van igazam kislányom?”. Mivel ő a szüleit nagyon szerette, nem tudta egyikük mellett sem letenni a voksát. Amikor kollégiumba költözött és nem volt része már a szülői veszekedéseknek, vesemedencegyulladása lett.

Vitiligo

Biológiai konfliktus:
brutális vagy ocsmány elválasztás-konfliktus, konfliktus-aktív fázisban

Magyarázat:
(TT. 121. és 133. oldal)
Egy kislánynak a kedvenc kutyája egyik nap nem jött haza, és a nagymamája azt mondta neki, hogy „ A kutyádból biztos kolbászt csináltak a sarkon lévő kínai étteremben”. A gyerekeknek nem mondhatunk ilyet, hiszen ezeket a kijelentéseket tényként kezelik. Ahol a kutyus a kislány vállára rakta a mancsait, ott kezdődtek a foltok.

Vizelési inger

Biológiai konfliktus:
saját birtokhatárainkat nem tudjuk kijelölni, epikrízis

Magyarázat:
(TT. 60. és 71. oldal)
A fájdalmas, kínzó vizelési inger, az izomzatra utal. Egy nagycsaládban egy hosszú autóút előtt a szülők kérték a gyerekeit, hogy pisiljenek. Egyikük nem teljesítette a kérést és nem sokkal azután, hogy elindultak kérlelte az apját, hogy álljon meg, mert most már nagyon kell neki. Erre az apuka nagyon dühösen ráförmedt, és nem állt meg csak sokkal később. A kisfiúnak ez nagyon váratlan reakció volt. Ezek után az autózások során és utána mindig problémák voltak.

Vörheny

Biológiai konfliktus:
brutális vagy ocsmány elválasztás-konfliktus, megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 121. és 133. oldal)
Lásd: skarlát