L

Laktózintolerancia

Biológiai konfliktus:
laktóz sín, gyakori ok: falat-konfliktus, megemészthetetlen bosszúság “éhenhalás” aspektussal, policiklikus lefolyás

Magyarázat:
(TT. 22. és 26. oldal)
Lásd: allergia. Ha például egy gyermeket rákényszerítenek, hogy tejet igyon, ebből lehet falat-konfliktusa, úgy, hogy a tej lesz a sín. Később a szervezet, ha a laktózt felismeri, azonnali védelmi reakcióként aktiválja a konfliktust, majd jönnek a kellemetlen tünetek.

Láz

Biológiai konfliktus:
lázas állapot felléphet bármilyen Értelmes Biológiai Különprogram (“betegség”) esetén, így önmagában a láz nem rendelhető konkrét okhoz

Magyarázat:
A láz nem rendelhető konkrét okhoz.

A témával kapcsolatban további részleteket itt olvashatsz: A lázról

Lázgörcs

Biológiai konfliktus:
motoros-konfliktus, epikrízis

Magyarázat:
(TT. 139. és 144. oldal)
Ha az anyuka vizes törölközőbe csavarja a kicsit lázcsillapítás miatt, később görcsölhet a gyerek, ha akkor úgy érezte, hogy nem tud elmenekülni.

Lisztérzékenység

Biológiai konfliktus:
liszt sín, bármilyen konfliktustartalommal

Magyarázat:
Lásd: allergia, a liszt a sín. Ha pék az apuka és a gyerek elszenved egy konfliktust a lisztfelhőben, ezt rögzíti az agya és később elég, ha a lisztet észleli a szervezete, máris tünetei lesznek. Annak megfelelően, hogy akkoriban milyen konfliktust szenvedett el. Ezek a tünetek nem Isten csapásai, hanem a természet jelzése arra vonatkozóan, hogy vigyázz, mert egyszer már bajba kerültél amikor liszt volt a levegőben. Menj el onnan! Azért gyakori a lisztérzékenység napjainkban, mert sok a hirtelen, magányosan átélt, drámai pillanat az étkezések közben is, és a gyerek agya a lelki megütközés pillanatában az éppen fogyasztott ételt vagy ételeket rögzíti sínként. (pl. egy szülők közti veszekedés egy családi reggeli közben, amire nem számít a gyerek)

Lúdtalp

Biológiai konfliktus:
Nincs konfliktus, nem kell konfliktust keresni. Sokat kell mezítláb szaladgálni a kicsinek főképp nyáron a szabadban, amikor csak alkalom adódik.