F

Fejfájás

Biológiai konfliktus:
Bármilyen különprogram megoldást követő fázisában fájhat a fej, az agyban létrejött ödémás Hameri Góc miatt. A leggyakoribb fejfájás ok egy frontális-félelem és/vagy tehetetlenség konfliktus, epikrízis

Magyarázat:
(TT. 112. és 125. oldal)
Lásd: migrén.

A témával kapcsolatban további részleteket az alábbi esettörténetben olvashatsz: Macskamigrén

Fejtetű

Biológiai konfliktus:
Nincs konfliktus, a természet hívja őket, ha szükség van rájuk. Dr Hamer szerint a minkrobakészletünkkel lehet kapcsolatos az időleges megjelenésük.

Magyarázat:
Gyakorló germános anyukaként is jó szívvel kiirtottam őket, amikor találkoztam velük a lányaim hajában, még akkor is, ha azt gondolom, kell, hogy legyen biológiai értelme.

Felfázás

Biológiai konfliktus:
birtokkijelölés-konfliktus és/vagy ocsmány-konfliktus, megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 28. és 131. oldal)
Egy lánynak kislány kora óta előszeretettel “tört be” az édesanyja a szobájába váratlanul és tette szóvá a nem tetszését annak, amit éppen csinált. Emiatt vissza-visszatérő felfázása volt, míg otthon lakott.

Fitymaszűkület

Biológiai konfliktus:
elválasztás-konfliktus

Magyarázat:
(TT. 119. és 132. oldal)
Két lehetőség van ebben az esetben. Az egyik az, hogy még nem vált le a bőr a makkról és ha ezt valaki hátrahúzza, próbálja elmozdítani, akkor megsérülhet és hegesedés jöhet létre. Ebben az esetben műtéttel lehet megoldani.
A másik lehetőség az elválasztás-konfliktus, ami miatt összehúzódhat, összezsugorodhat a fityma. Például nagyobb srácnál egy elválasztás-konfliktus az első barátnőjével kapcsolatosan, amit a DHS pillanatában oda asszociál.

Fogcsikorgatás

Biológiai konfliktus:
harapás-konfliktus izomérintettséggel, epikrízis

Magyarázat:
(TT. 139. és 144/64. és 76. oldal)
Gyakori, ha a szülők veszekednek, mert a gyerek úgy érzi pl., hogy bele akar harapni az apukájába, mert ő túl nagy, nehogy bántsa az anyukáját.

Fogszuvasodás

Biológiai konfliktus:
harapás-konfliktus, konfliktus-aktív fázisban

Magyarázat:
(TT. 64. és 76/122. és 135. oldal)
Az anyuka azt mondja a fiának, hogy nem szabad beleharapnia a kisebb testvérébe, a fogzománc lesz érintett (fogszuvasodás), ez fájdalmas, amikor aktív a konfliktus. Ha az öcsi próbál beleharapni a nagytesóba, de nem tud, akkor a fogcsont lesz érintett és belül lesz lyukas a fog, ez már csak akkor fáj, amikor megoldódott a konfliktus.

A témával kapcsolatban további részleteket az alábbi esettörténetben olvashatsz: Fogmanók