C

Cukorbetegség

Biológiai konfliktus:
ellenszegülés-konfliktus és/vagy undor/félelem-konfliktus, konfliktus-aktív fázisban

Magyarázat:
(TT. 139. és 144. oldal)
Leesik a gyerkőc egy lóról lovaglás közben és a szája tele lesz sárral, fűvel (undor/félelem), vagy a gyerek nem akar imádkozni minden étkezés előtt, de a szülők kötelezővé teszik, emiatt ellenszegülést él meg. Ha mindkét konfliktust átéli és ezek gyakorta kiújulnak sínek által, ingadozó lehet a vércukorszintje és folyamatos orvosi felügyeletre lehet szükség.

A témával kapcsolatban további részleteket az alábbi esettörténetben olvashatsz: Piliscsévi lovas vágta “allergia”

Csalánkiütés

Biológiai konfliktus:
elválasztás-konfliktus, megoldást követő fázisban

Magyarázat:
(TT. 119. és 132. oldal)
Lásd: ekcéma. Elpusztul a szeretett kiscicája a gyereknek, amit óriási elválasztásként él meg. Amikor kap a gyermek egy másik kiscicát pontosan azokon a helyeken kezdődnek el a kiütések, ahol a leggyakrabban érintkezett anno a kis kedvencével.

Csípőficam

Biológiai konfliktus:
önleértékelés-konfliktus

Magyarázat:
(TT. 60-63. és 72-75. oldal)
Ha a kicsi azt érzi, hogy nem szereti az anyukája, lehet csípőficamos. Akár az anyaméhben is megélhet a magzat önleértékelést. Később az anya sokat dolgozik, ezért elpasszolja a bölcsödébe őt, emiatt folyamatosan úgy érzi, hogy nem tudja érvényesíteni magát az anyjával szemben. “Anyunak fontosabb a munkája, mint én”. Így fennmaradhat a csípővel kapcsolatos probléma.

Csonttörés

Biológiai konfliktus:
A baleset nem tárgyköre a Germán Gyógytudománynak, sürgősségi ellátásra van szükség. Nem szükséges konfliktust keresni, ha a begipszelt csont szépen regenerálódik.