Fulladásos köhögés a “koronavírus” idején

Germán Gyógytudomány esettörténet. Fulladásos köhögés a koronavírus idején.

Lehet, hogy nem is léteznek megbetegítő vírusok?

Egy beszédes tapasztalati leírás a Germán Gyógytudomány tükrében

Szeretnék hozzátok kedves olvasók egy újabb nagyon izgalmas esetleírást eljuttatni így az éterben, melyet nemrég osztott meg velem egy nagyon kedves ismerősöm. Ebben az időszakban különösen fontos lehet, hogy megértsük mitől alakulhatnak ki ezek a tünetek.

Anna a történetünk főhőse nem könnyű helyzetbe került az utóbbi napokban. Ugyanis köhögött. Nem kicsit, hanem nagyon! Mindezek mellett még náthás is volt.

Olyannyira, hogy voltak olyan pillanatok, amikor ő maga is megijedt és a családja is aggódott érte a kialakult légzési nehézsége miatt. Persze mivel jól ismeri és már jó ideje alkalmazza is a Germán Gyógytudományt, hamar túljutott az első ijedtségen. Főképp amikor már pontosan be tudta azonosítani a fulladásos köhögése kiváltó okát.

Mindemellett Anna többször kellemetlen helyzetbe került a napokban, mert a Germán Gyógytudomány összefüggéseit ismerve sem túl kellemes manapság erősen köhögni, vagy akár még csak tüsszenteni is olyan helyen, ahol ki vagyunk téve az ismeretlen emberek figyelmének. Merthogy sajnálatos módon a legtöbb ember szemében ezek a tünetek mostanság nagyon félelmetesek. A “koronavírus” pánik elképesztő helyzeteket hoz.

A saját ijedtségén, ahogy beazonosította a tünetei kiváltó okát gyorsan túljutott, de a köhögése miatt kialakult kellemetlen helyzeteket külön kihívás volt kezelni. Arról számolt be, hogy a munkahelyén rendkívül sok köhögést enyhítő cukorkát kellett beszednie ahhoz, hogy leplezni tudja a köhögési rohamait, és ezzel ne sokkolja a kollégáit. Hiába tudjuk a negyedik biológiai természettörvény értelmében, hogy nem léteznek fertőző megbetegedések, ha a legtöbb ember ezzel nincsen tisztában. Szerencsére a helyreállítás neheze az esti és éjszakai órákban zajlott, ahogyan az természetes az ilyen esetekben, hiszen éjjel a legerősebb a vagotónia.

Anna tehát átélt egy ún. birtokféltés-konfliktust (DHS), mely a hörgőket érinti. Ennek a különprogramnak a legjellemzőbb tünete a megoldás után az erős köhögési inger, a hörgők fokozott érzékenysége miatt. Ezen értelemmel bíró biológiai folyamat során a megoldási fázisban létrejövő ödémás közeg következményeként, egy időre akár légzési nehézség is felléphet.

A konfliktustartalom tehát a birtokféltés, mely egy férfias megélés, de mivel Anna jobb kezes és már elmúlt 54 éves, (a menopauzán túl) megélhette ő is ilyen érzettartalommal azt a bizonyos meghatározó pillanatot, melyet a köhögése kiváltó okának jelölhetünk meg.

Olvassuk hát el az ő megfogalmazásában a történteket.

„Éppen most zajlik a hétvégi házunk felújítása. Emiatt minden hétvégén oda utazunk, hogy felügyeljük a munkálatokat.

Megbeszéltük a munkásokkal, hogy a házban mindent letakarnak majd. Ez így is történt, tartották magukat a megbeszéltekhez.

Egy hete azonban, amikor megérkeztünk a nyaralónkba azt láttam, hogy használják a dolgainkat! A takarókat, a poharainkat. Az egy helyre összerakott, letakart holmik szanaszét voltak. Nem szóltam miatta, mert ebben az időszakban nehéz munkaerőt találni.

Itt lehetett a DHS, aminek akkor még nem voltam tudatában.

Amikor hazafelé tartottunk a hétvégi házunktól már folyt az orrom. Másnap úgy keltem fel, hogy folyamatosan tüsszögtem. 5 nap múlva elkezdtem köhögni is. Az egészet arra fogtam, hogy biztosan megfáztam a pincében.

Nemrég újra lent voltunk a nyaralóban és azzal szembesültem, hogy már az ágyneműnket is használták!

Ahogy hazaértünk még aznap elkezdtem újra köhögni. Estére már asztmásan sípolt a tüdőm. Nagyon köhögtem, alig kaptam levegőt, a lányaim is nagyon megijedtek.

Még aznap újra meghallgattam az online előadásodat és hajnalban arra ébredtem, hogy bevillant a DHS pillanata. Óriási AHA élményem volt!

Bevillant a kép, amikor szembesültem, hogy a munkások (idegenek a birtokunkon) a privátdolgainkat használják.

Hát ez lehet a gond. Tipikus birtokféltés! Ahogy tudatosult az egész, szinte azonnal engedett a görcsös köhögés. Arra gondoltam, hogy semmi gond, hamarosan az egész felújításnak vége, és kidobunk mindent amiket használtak. Hiszen ezek csak tárgyak, majd belekalkuláljuk a felújítás költségébe. Ez az elhatározás volt amitől teljesen megnyugodtam.

Ettől kezdve folyamatosan éreztem, ahogy enged ki a hörgőm, megkönnyebbült a mellkasom, a görcs megszűnt, kitisztult az orrom. Mindez kb. fél óra leforgása alatt. Ezután már tudtam aludni. Másnap még kicsit krahácsoltam, de ma már sokkal jobban vagyok.”

Aki már találta meg valaha a betegsége kiváltó okát, azaz leplezte le a DHS pillanatát tudja milyen felemelő és semmi mással össze nem téveszthető ez az érzés. Ahogy Anna fogalmaz, óriási AHA élmény!

Onnantól kezdve már magabiztosan haladhatunk a teljes gyógyulás irányába, ahogyan az ebben az esetben is történt. A birtokféltés egyértelmű, hiszen minden, amit használatba vettek az idegenek (munkások) a hétvégi házukban Annának megütközést okozott. Az orrfolyás sem igényel különösebb magyarázatot, mert nagyon bűzlött az egész szituáció….

Zseniális eset, teljesen átéltem az egészet. Köszönöm szépen, hogy megoszthatom itt a Gyermekgyógyír blogon!