Áldott állapotban

roses-194110_1280_kicsi

Pozitív lett a terhességi teszt. El sem hiszed! Bár erre vártál már jó ideje, de csinálsz még hármat, hogy elhidd valóban igaz… Ismerős a helyzet? Az egyik teszten már nem is annyira halvány a csík! Indul egy újabb izgalmas utazás az életedben.

Nem is tudom, hogy hol kezdjem ezt az írást, mert annyi mindent szeretnék átadni most neked kedves kismama. Olyan jó lenne, ha a te életben már elkerülnének az ezzel járó szorongásos élmények és csakis a nyugalmas örömteli babavárós pillanatok maradnának. Persze tudom, hogy mindenkinek tapasztalnia kell a saját életében, de azért mégis leírom én hogyan éltem meg a harmadik várandósságom. Végre szabadon, aggodalom, szorongás és stresszmentesen. A két nagy gyermekemmel ez korántsem volt így, mert akkor még nem ismertem a Germán Gyógytudományt. Nem bánom, hogy megéltem, mert így látom, hogy milyen más volt a három várandósság és később a szülések. A harmadik megélés minden szinten elkényeztetett, örömben, boldogságban, megkoronázva egy nyugalmas otthonszüléssel. A természetes folyamatokat hagytam megtörténni. Minden esetben így kellene, hogy normál ütemben menjenek a dolgok.

Mi történik most velem?

Átjárja a lelked az öröm, hamarosan család alakul, a párkapcsolat is átkapcsol majd a 9 hónap alatt egy teljesen más minőségbe. Ez így lett kitalálva, pontosan elég lesz az idő a ráhangolódásra, felkészülésre és a fészekrakásra. Én nem rohantam azonnal ultrahangos vizsgálatra, sőt én egész időszakban nem mentem ilyen ellenőrzésekre, de erre senkit nem szeretnék rábeszélni, sőt! Az orvosi felügyelet jót tesz a léleknek, mert erre vagyunk szocializálódva. Az más dolog, hogy nekem erre a megerősítésre már egyáltalán nem volt szükségem.

Amit azonban tudnotok kell, hogy egy ultrahangos vizsgálat nagyon erős hanghatással jár együtt, körülbelül olyan lehet, mint amikor leszáll közvetlenül mellettünk egy helikopter. Amikor baba-mozizni járnak a kötelező vizsgálatokon felül a kismamák, hogy nézegessék a még meg nem született gyermeküket, és boldogan mutogatják, hogy “nézzétek, hogy eltakarja az arcát, vagy integet a kis édes”, ekkor nem éppen ez a helyzet. A kétségbeesés jeleit lehet látni a babán, mert nehezen viseli a hirtelen zajt.

Vissza kell térni a természetes gondolkodáshoz! Szerintetek normális, hogy nézegetjük a még meg sem született gyereket? Próbáljunk meg elvégezni egy oroszlán anyán egy ilyen vizsgálatot. Hahaha, ez mindent elmond. Kivitelezhetetlen, mert az anyaállat ösztönösen, mindentől védi magzatát. Ezeket a vizsgálatokat nem árt ha minimalizáljuk, és ügyesen lehet az ultrahangot is gyorsan lényegretörően csinálni, csak ehhez jól kell orvost választani. Az első UH bőven ráér a 12. hétig, azt hiszem itt van az első kötelező vizsgálat ideje is meghatározva, tehát így is mindent megfelelően csinálsz majd.

Miért is kellene rohanni már a 6-8. héten UH vizsgálatra? Miért kellene kitenni ilyen traumának a kis magzatunkat? Semmi értelme. Egyébként sem véletlen, hogy kb. az első három hónapban még nem kürtölik szét a várandósságot a kismamák. Ahogy már a felmenőink is jól tudták, ha ilyenkor valamilyen lelki trauma éri a magzatot, vetélés történik. Ami szintén nem egy szörnyű dolog, ahogyan azt addig feltételeztük, hanem inkább egy természetes szelekció. Azt üzeni ezzel a természet, hogy most inkább megszakítom a kezdődő várandósságot, minthogy nem egészséges utódod szülessen. Ezzel helyet adok egy újnak. Nekem volt egy vetélésem mindjárt az első teherbe esésem után. Tudom miről írok. Borzasztó volt átélni. Isten csapásaként értelmeztem, sosem felejtem el, hogy a férjemmel átsírtunk egy délutánt. Végre sikerült és most még sincs semmi, ráadásul utána még fél évet kellett várakozni a protokoll szerint. Akkoriban huszonévesen ezt nagyon nehéz volt feldolgozni. Ma már tudom, hogy ennek is értelme volt! Sosem történik olyan a természet által, mely nem a jó végkifejletet támogatná.

A várandósság első harmadában nyugalommal, stresszmentes környezetben, sok pihenéssel, ösztönösen elkerülve a veszélyesebb helyzeteket  (erős zajhatások, stresszes környezet) elősegíthetjük, hogy ilyen ne történjen. Minden anya ösztönösen ezt is teszi ebben az időszakban, de így sem tudunk elkerülni bizonyos eseményeket, melyeknek következménye lehet, hogy elvetélünk, de ez az élet rendje, el kell fogadni, hogy ez megtörténhet.

Ez is arra mutat, hogy a fogantatás után az új kis életke, kinek teste még tulajdonképpen csak egy “sejtkupac” is képes lelki konfliktust átélni, ami miatt létrejöhet az első pár hétben a vetélés, vagy pl. egy genetikai eltérés. Hihetetlen, de igaz! Ahogy a lelki megütközéseknek jele van az agyban is, Hamer Doktor utolsó tudományos publikációiban beszámol arról is, hogy a kromoszómatérképen is jelének kell lennie, ezeknek a lelki megütközéseknek (lásd. pl. a Down-szindróma kialakulásának a lelki okát). Ezért is jöhetnek létre az ún. “vele született megbetegedések”, hogy a baba pl. száraz bőrrel (neurodermatitisz) jön a világra. Ilyenkor a magzati korban kell keresni a lelki okot, amit egy anyuka pontosan be tud azonosítani.

A várandósság a második biológiai természettörvényben leírt két fázis alapján zajlik le. Az első három hónap egy ún. szimpatikotóniás állapotban telik  (hideg fázis). Többek között ez az oka, hogy a kismamák ilyenkor rosszullétről, émelygésről, kellemetlen állapotról számolnak be. Ilyenkor a leendő anyukának hidegek a végtagjai.

Az utolsó hat hónap pedig olyan extrém vagotóniában zajlik (forró fázis), amikor a kismamának már melegek a kezei, nincsenek rosszullétei, hogy ez felülírja a testünkben zajló különprogramokat. Lássuk be, hogy az is igazolja ezt, hogy annyit tudunk ilyenkor aludni, amennyi alvás időre lehetőségünk van. Ebben az időszakban minden rákos folyamat (sejtszaporulat), ami a szervezetben zajlik leáll egy időre. Hiszen a születendő gyermek elsőbbséget élvez az anya szervezetében lezajló folyamatokkal szemben. Mindent felülír a biológiánk, hogy egészséges utód szülessen. Egyszerűen fantasztikus, ami ebben az állapotban a lelkünkben és testünkben történik. Nem hiába adtam az áldott állapotban címet ennek az írásnak.

Kilenc hónap után a szülés a méhtest simaizomzatának a krízisével történik. Szülés után a záró fázis a 2-3 év szoptatási időszak. Igen anyukák, nem az az extrém, hogy Ilusom majd 3 évesen is még hébe-hóba “cicizik”, ahogy ő mondja, hanem ez a normális. Amitől nem normálisnak gondoljuk, hogy kevesebben vagyunk, akik így tesszük ezt. Bár ebben már van pozitív elmozdulás, erről később még írok majd.

A két fázis a szoptatási időszakkal zárul, ami idő alatt természetes fogamzásgátlás is fennáll, mert nincs hely egy új utód érkezéséhez, hiszen “foglaltak a mellek” 🙂

Ezen csoda időszak alatt ne terheljük magunkat felesleges vizsgálatokkal, mint pl. magzatvízmintavétel, mely több konfiktust okozhat a babának, mint abból a vizsgálati adatokból bármilyen előnyünk származhat. Vegyünk vissza egy kicsit a tempónkból , és figyeljünk az egészséges étkezésre. Adjunk időt magunknak több pihenésre. Bár én a kilenc hónapot örömmel végig dolgoztam, de én imádom a munkám. Rengeteg előadást tartottam áldott állapotban, és fantasztikus élmény volt, ahogy az érdeklődők nyitott szívvel fogadtak akkor is amikor már a 36. héten az utolsó előadásomon már alig bírtam normál ütemben levegőt venni  két mondat között. A legkisebb kislányom (aki mostanában kikéri magának, hogy ő nem kislány, hanem nagylány 🙂 ) már a köldökzsinóron keresztül is a Germán Gyógytudományt szívta magába. Nagyon élveztem minden pillanatát ennek az időszaknak még akkor is, ha voltak persze nehézségek is ebben a pár hónapban.

Hálát adok azért, hogy ezt a csodát átélhettem háromszor is az életemben, szerintem nincs más ami értékesebb lehet, mint a gyermekvállalás.

Minden kismamának boldog, könnyed, nyugodt, fészekrakós babavárós heteket kívánok szeretettel! ♡