Miért nem leszek várandós? (2.rész)

tulip-193354_1280_kicsi

A megtermékenyülés biológiai folyamatát akadályozó tényezők közé tartozik, ha a petevezeték érintett egy ún. ocsmány (félig) genitális konfliktus következtében. Ugyanis a hímivarsejtek a petevezetéken keresztül tudnak eljutni az érett petesejt irányába, mely a tüszőrepedés után szintén a petevezetéken keresztül indul útjára. Ha itt mechanikailag akadályoztatva vannak, akkor a petesejt nem termékenyülhet meg.

Ha a petevezeték elzáródik vagy összetapad és mindkét oldal érintett, ténylegesen nem jöhet létre a várandósság, vagy esetlegesen méhen kívüli terhesség alakulhat ki.

Mit jelent az, hogy ocsmány (félig) genitális? A félig genitális azt jelenti, hogy nem a szexualitás áll a középpontban, de mégis ott van mellette. Ez egy nagyon elvont fogalomnak tűnik mindaddig, míg nem ismerünk egy konkrét példát.

  • Egy hölgynek megromlott a kapcsolata a párjával és összejött egy másik férfivel. Egy ideig még párhuzamosan futott a két kapcsolat. A réginek még nem merte elmondani, együtt éltek miközben találkozgatott az új lovaggal. Ez egyenlőre egy  megoldandó probléma volt. Ami miatt a petevezeték elzáródás kialakult nála, az a biológiai konfliktus (DHS) volt, amikor észrevette, hogy a párja megnézte a telefonjában az üzeneteit, és megtalálta azokat az sms-eket, melyeket az új barátja küldött neki. Bumm! Ez volt a lelki ok! Itt a DHS! Erre nem számított, abszolút drámai és magányosan átélt pillanat volt. Milyen ocsmány az egész és persze, hogy ott van mellette a szexualitás, még ha nem is egy tényleges inflagranti szituációról van szó.

Ha a petevezeték elzáródását diagnosztizálják, vagy méhen kívüli terhesség jön létre, ennek a lelki konfliktusnak a felderítésére kell koncentrálni. Ennek kell lennie az első lépésnek, és ha még nem oldódott meg a probléma a lehető leggyorsabban megoldást kell rá találni! Ha megoldódik a konfliktus, és bekövetkezik a biológiai spontán gyógyulás, a petevezeték újból megnyílik és nem lesz akadálya a várandósság létrejöttének.  A teljes gyógyulást csak a lelki okok megszüntetésével tudjuk elérni, mert ha mechanikailag meg is oldják a petevezeték átjárhatóságát, ha a lelki ok nem szűnik meg a probléma újra visszatérhet majd.

Manapság már az interneten ömlenek a betegségek lelki okai a különböző fórumokon, melyek mind utalnak a lélek és a test kapcsolatára, de ha keresgélünk minden portálon más-más okokat jelölnek meg és a végén már teljesen megzavarodunk, hogy tulajdonképpen mit is kell keresni.

Szerencsére a Germán Gyógytudomány rendszere hajszálpontos. A lelki ok pontos beazonosítása lehetséges, nincs tévedés, véletlen vagy kivétel. Mindig biztosak lehetünk benne, ha van egy testi tünetünk, hogy milyen konkrét biológiai konfliktust kell keresnünk.