Miért nem leszek várandós? (1. rész)

flower-887443_1280kicsi

Milyen lelki okok befolyásolhatják a termékenységünket?

Mik azok a biológiai konfliktusok, melyek meddőséget okozhatnak?

Tudom, hogy ez nagyon evidens, de leírom a teljesség kedvéért. Kell, hogy legyen menstruáció, hiszen, ha nincs “normális” ciklus, az ovuláció is elmarad, mely időszak után lehetséges, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon és létrejöjjön a várt várandósság.

A hormontermelés közvetlenül szervi szintről, és közvetetten agyi szintről is történik és a “hormongyár” kihat a ciklusunkra.

Ha a meghatározott lelki ok által szervi szinten a petefészkek lesznek érintettek, melyek a legfontosabb női nemi hormon (az ösztrogén) termelésért felelősek, bizony lehetséges, hogy nem jön létre a várandósság.

Ez az egyik oka a meddőségnek.

A lelki ok egy átélt veszteség, vagy egy ocsmány (félig) genitális konfliktus (ez utóbbi ritka).

Például a nő dupla veszteség-konfliktus él át és így mindkét petefészek nekrotizál (elhalnak a szövetek közötti ösztrogént termelő sejtek), ennek hatására az ösztrogén alultermelődik. A menstruáció elmaradhat.

Ahhoz, hogy mindkét petefészek érintett legyen, át kell élni egy veszteség-konfliktust az anyukánkkal vagy a gyermekünkkel kapcsolatban,

és még egyet partnerrel kapcsolatosan. Partnernek számít nem csak a párunk, hanem a szomszéd, a szerető, az apa, a barát, a barátnő, bárki, aki nem az anyánk vagy a gyermekünk.

Dupla veszteség-konfliktust élhetünk meg akár egy esemény által is, ha például valakit hirtelen elhagy a szerelme és a közös gyereküket is magával viszi, vagy gyerekkorban valakit otthagynak a szülei egy árvaházban és nem gondoskodnak róla tovább. Mindkét esetben mindkét petefészek érintett lesz, a partner oldali (a szerelme és az apja vonatkozásában), és az anya-gyermek oldali is (a gyerekével és az anyjával kapcsolatosan).

Mi az a veszteség-konfliktus? Például, ha elmegy, elhagy vagy meghal egy szeretett személy. Nem feltétlen személyről lehet szó, a kutyusunk halála is okozhat ilyen megütközést (DHS-t).

Ha csak az egyik petefészek érintett, ez még nem zárja ki, hogy várandóssak legyünk, esetlegesen azonban a periódus rendszertelenné válhat.

Ha az orvosi vizsgálatokon a petefészek kimerülésére utalnak, akkor erre kell odafigyelni.

Ha már megoldódik egy ilyen konfliktus, pl. feldolgozom, beletörődöm, hogy meghalt az édesanyám, akkor petefészek cisztám lesz! Emiatt nem kell aggodalmaskodni, sőt a ciszta maga is ösztrogént termel, ami nem hogy gátolná, hanem segíti a várandósság létrejöttét!

Természetesen, ha meddőségről beszélünk, akkor a pár mindkét tagjánál át kell vizsgálni a kiváltó lelki okokat. A petefészek férfi párja a here, mely a legfontosabb férfi nemi hormont (tesztoszteron) termeli.

Egy nőnél egy ciklusban egyetlen egy petesejt, ami megtermékenyíthető, és ez is csak kb. 24 órán keresztül életképes! Míg a férfiak naponta kb. 200 millió spermiumot termelnek. Elképesztő a különbség!

Ha a férfi él meg veszteség-konfliktusokat, hasonló tartalommal, mint a fenti női példáknál, a tesztoszteron szint csökkenhet olyannyira, hogy a férfi terméketlenné válhat.

Mindkét esetben a lelki okok felderítése, megszüntetése lehet a megoldás a nőnél és a férfinél is egyaránt. Ha a veszteség-konfliktus megoldódik nincs akadálya a várandósság létrejöttének, mert a biológia a kialakult ciszta által termelt “többlet” ösztrogénnel vagy tesztoszteronnal pontosan az utód pótlást segíti.

Természetesen, mint ahogy mindig a Germán Gyógytudományban minden eset egyedi és mérlegelést igényel, így a fenti leírás csak iránymutatás a kiváltó okok felfedéséhez.

Teljességében ezen okokról Dr. Hamer tudományos munkáiban olvashat a kedves érdeklődő.

Hamarosan folytatás következik…