Miért nem leszek várandós? (3. rész)

Prolactin_1N9D_kicsi

A magas prolaktinszint is lehet az ok. A prolaktin egy fehérjehormon és elsődleges feladata, hogy a szülés után megindítsa a tejelválasztást. Miért emelkedhet meg a prolaktinszint akkor, ha egy nő nem várandós?

Igen! Ennek is lelki oka van, ahogy minden egyes megbetegedésnek, ami nem mérgezés, hiányállapot vagy baleset. A lelki kiváltó okot Hamer Doktor biológiai konfliktusnak, vagy más néven Dirk Hamer Szindrómának (DHS) nevezte el.

Ha egy nő átél egy konfliktust (DHS) és azt érzi, abban a pillanatban, hogy “nem tudom a gyermekem vagy a családomat táplálni”, akkor a szervezet nevezetesen az agyalapi mirigy (hipofízis) a prolaktinhormont fokozottan termeli. Ennek következményeként elmaradhat a menstruációja, és elindulhat a tejtermelése. Pontosan olyan állapot jön létre, mintha várandós lenne vagy már szoptatná a gyermekét. A tejtermelés elindul, hiszen ha nem tudta “táplálni” a családot, erre van szükség. A természet ezzel nyújt azonnali segítséget.

Ha a vérképünk magas prolaktinszintet jelez, ez okozza a meddőséget, akkor a fenti lelki okot kell megkeresni. Arra gondoljatok ilyenkor, hogy nem a magas prolaktinszint a gond, hanem az, hogy nem tudom táplálni pl. a gyermekem. Nem a magas prolaktin értékre kell a hangsúlyt helyezni, és gyógyszeresen “kezelni”, hanem arra, hogy megtaláljuk a lelki okát!

Ha van öt gyereke egy nőnek és gyakran elfogy a pénzük a hónap végére, és egyszer nagyon kétségbeesik, amikor váratlanul jön egy nem várt kiadás, mert fél, hogy nem lesz pénze még arra sem, hogy ételt vegyen a gyerekeinek, ez okozhatja a prolaktinszint emelkedését. Ebben az állapotban nem lehet újra várandós. Persze, hogy nem! Ha már öt gyermek van, és nem tudja őket “táplálni”, akkor nem kell még egy új családtag. A természet ezt így oldja meg.

Még egy szuper példa, hogy jobban érthető legyen, hogy milyen lelki okot kell keresni. A hölgy aki átélte ezt a konfliktust tudom, hogy olvassa az írásaim. Bizonyára magára fog ismerni még akkor is, ha nem írok nevet. Egyébként nagyon büszke vagyok rá! 🙂

Egy napon azzal keresett meg, hogy újra tej folyik a melléből, pedig már régóta nem szoptatja a kisfiát. A kiváltó ok az volt, hogy az anyukája beteg lett, akit ő ápolt és volt egy időszak, amikor annyira rosszul volt az édesanyja, hogy semmit nem tudott enni, mert azonnal visszajött minden… És bizony ő etette. És mit érzett? “Nem tudom táplálni az anyut”, pedig ennie kellene, hiszen a gyógyuláshoz erőre van szüksége.

A szervezete az átélt konfliktust azonnal lereagálta a prolaktinszint emelkedésével, és a tejelválasztás megindításával.

Ezért (is) fantasztikus a Germán Gyógytudomány, mert nem kell hinni benne. Mindenki megtapasztalhatja saját magán, én pedig mindig “libabőrös” leszek, ha ilyen esetekkel találkozom. Katartikus élmény a felismerés, amikor az ok felfedése megtörténik az semmihez sem hasonlítható.

Bizonyára mindenki felismerte, hogy a bejegyzés feletti képen a prolaktin szerkezetének egy részlete látható, azért a biztonság kedvéért ezzel az információval zárom soraim. 🙂