Csodálatos őszi erdő

oszikepkepkepTegnap kirándultunk. A táj leírhatatlanul gyönyörű ilyenkor ősszel! Elképesztőek a színárnyalatok, melyeket a természet produkál! Csodás színekben pompáznak a fák, igazi feltöltődés ilyenkor egy séta az erdőben. Gyerkőceim vidáman rúgták a lehullott faleveleket, ez a susogó hang végigkísérte a lendületes sétát. Szerencsére néha egy-egy fénynyaláb áttört a színpompás lombkoronák között és melegsége átölelte a lelkünket. A holló károgó hangja és csőr-csattogtatása bezsongta a teret, legkisebb lurkóm pedig utánozta ezt. Kár, kár. Szép nap volt, de mégis volt benne valami megfoghatatlan szomorúság. Hiszen búcsúznak a növények, egy időre pihenni készülnek. A levelek próbálnak regenerálódni az első hideg beállta után, megkapaszkodva az ágakon, majd végleg feladják és megszakad a kapcsolódás. A lombhullató növények levelei most is lehullanak, mint minden ősszel. Ezt a folyamatot abszcissziónak hívjuk, ahogy azt biológia órán tanultuk. Mégis igazi megértést, csak Hamer doktor felfedezése adhatott, hogy miért történik mindez így?

Az öt biológiai természettörvény az egész világegyetemre érvényes, így a növényekre is.

Nem hiába hívja Hamer doktor az  5. természettörvényt a növényekre összpontosítva 5. botanikus természettörvénynek. Ilyenkor ősszel a hirtelen jött hideg miatt a növények elszenvednek egy ún. természetes DHS-t (Dirk Hamer Szindróma = biológiai konfliktus) és később, amikor átvészelik a fagyos időszakot, tavasszal jön a konfliktusmegoldás. Minden fának külön története van, mert másképp éli meg a hideget. Ahogy mi is mindannyian egyénileg éljük meg a konfliktusainkat. A fa is elindít egy értelemmel bíró folyamatot a konfliktus elszenvedése következtében, a túlélése érdekében. A levelekben a zöld színt adó klorofill termelődése is csökken, ezért ilyen színpompás az erdő az őszi lombhullatás időszakában. Mivel a növényeknél szervi agyról beszélünk, így a biológiai konfliktus lenyomatát (Hameri Góc) a leveleken láthatjuk. Hogyan éli túl mégis a fa a hideg időszakot? Dr. Hamer szerint a fa gyökérzete egy különleges agyi részt rejt és mintegy másodlagos agyként funkcionál. Télen a fa gyökérzete tárolja azt a minimális mennyiségű folyadékot, mely a növénynek a túléléshez szükséges. Ez az Értelmes Biológiai Különprogram ún. aktív-fázisa. Tavasszal az olvadással újraéled a növény, sok vizet szív fel a gyökérzet, hogy az anyagcsere újra elinduljon. Ez már a megoldási-fázis. Tökéletesen végigkövethető a 2. biológiai természettörvény szerint leírt kétfázisú folyamat. Ez lenyűgöző.

A képen látható levelet a gyerekekkel szedtük a kirándulásunk közben, melyen szépen kirajzolódva látszódnak ezek a titkos jelek, melyeket Dr. Hamer megfejtett nekünk. Minden egyes földről felszedett levélkének üzenete volt számunkra.  A Germán Gyógytudomány ismeretével egy olyan tudást kaptunk, mely minden nap megajándékoz valami csodával és ezt te is megtapasztalhatod, ha a kezedben tartasz egy ilyen őszi színes falevelet.

Ez a kirándulás is lélekemelő volt. Igazi feltöltődős, őszi boldog családi nap. A holló károgó hangja még mindig a fülemben zeng. Kár. Pedig ő is tudja nincs min sajnálkoznunk, mert pár hónap múlva újjáélednek a fák!