Árpa a bal szemen

árpa_kicsiEgy röpke történet.

Csenge egyik reggel arra ébredt, hogy a bal szemén fáj az alsó szemhéja. Nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, csak annyit mondtam, hogy majd kiderül mi lesz belőle és egyenlőre ne is foglalkozzon vele.

Iskola után amikor hazaért, elmesélte, hogy jól telt a napja és nem is volt nagyon zavaró a tünet. Ugyanakkor, amint rápillantottam észrevettem, hogy nagyon kivörösödött az a rész a szemhéján és a közepén „ült” egy árpa.

Így már egyértelmű a képlet, gondoltam, már csak a biologikus nyomozás marad hátra.

Az árpa a „szem pattanása”, egy támadás-konfliktus „eredménye”. A biológiai kezűség meghatározó. Csenge jobb kezes, tehát a bal szemet illetően egy anya-gyermek oldali elváltozásról kellett, hogy szó legyen. Miután gyermeke még nincsen, csakis velem lehet kapcsolatban az „ügy”.

Hurrá gondoltam, újra én vagyok porondon. Ezek után már csendben, kínosan vergődtem, mert nem sokkal később bevillant, hogy mi okozta ezt a kellemetlen tünetet Csenginek. Azt is tudtam, hogy a lánykám is hamarosan rá fog jönni és szembesítés lesz.

Elmagyaráztam neki a tünethez tartozó konfliktustartalmat. A megérzésem jól működött, mert nem sok gondolkodás után megjött az okos lánykám válasza.

Igen anyu, tudom jól, hogy ez az árpa a tegnapi leszidás miatt van. Én is tudom kicsim, válaszoltam, majd szavak nélkül ültünk egymással szemben a félhomályban. Nem volt mit megbeszélni, inkább csak hallgattunk. Sajnáltam a történteket, ugyanakkor fontos mondanivalómat meg kellett, hogy osszam a lányommal.

Hogy mi történt? A tünetek megjelenése előtti este volt egy nagy beszélgetésünk Csengével. Mondhatni jó kis lelki fröccsöt kapott tőlem. Nem is szeretnék a részletekbe belemenni, mert az esetet tekintve úgy sincs jelentősége.

Egy dolog azonban nagyon fontos. Amikor tegnap megdorgáltam őt, végig lehajtva tartotta a fejét, így én többször erőteljesen kértem, hogy nézzen a szemembe miközben hozzá beszélek. Emiatt asszociálta a támadást a szemére és persze, hogy az anya oldalra. Teljesen mindegy, hogy én nem támadásnak szántam az intést, Csenge abban a pillanatban ezt nagyon is így élte meg.

Még egy kis intermezzo, mielőtt zárom a történetet. Nemrég meglátogattak minket a szüleim. Apukám, nem igazán befogadó a Germán Gyógytudománnyal kapcsolatosan. Most éppen azt taglalta nekem, hogy amikor huzatban ül, mindig árpa van a szemén. Én csak mosolyogtam, és mint látjátok rá pár napra kaptam egy „árpatapasztalást”, nem mintha szükségem lett volna megerősítésre a huzattal kapcsolatosan.

Ha nem mondogattam volna Csengének a dorgálás közben folyamatosan, hogy nézzen a szemembe, akkor talán nem lett volna ma árpa a szemén. Talán csak egy pattanás lett volna belőle valahol az anya-gyermek oldalon, és ez a beszámoló sem valószínű, hogy megíródott volna.

Ha nem hiszed, hogy ez így működik, gyorsan járj utána!

 www.germangyogytudomany.hu