Fogamzásgátlás

pills-1354782_640kicsi

Elindítottam egy sorozatot a Gyermekgyógyír instagram oldalán a várandósság témában, melynek első része ez a pár soros írás. Úgy döntöttem itt a blogon is közkinccsé teszem, még akkor is, ha ezek nem hosszú gondolatsorok.

Nagyon sokan tudatosan tervezik a gyermekvállalást és fogamzásgátló tablettát szednek addig, míg nem jön el az idő, hogy bővüljön a család.

Tudtátok, hogy a fogamzásgátló tönkreteszi a női ciklust és teljesen felborítja a hormonháztartást? A gyógyszer szedése alatt a nő teljesen férfias viselkedésű. Egészen más a magatartása, mint annak előtte volt. Másképp gondolkodik és természetesen másképp is reagál, ha biológiai konfliktus éri. Tulajdonképpen az egész személyiségünket megváltoztatja.

Erre nem elég egy insta poszt  (és egy blogbejegyzés sem 🙂 ) ezt elmagyarázni, de most nem is ez a célom, hanem arra szeretnék rámutatni, hogy a fogamzásgátló tabletta egy csapda! Ugyanis a nő azért szedi, hogy ezáltal szabad legyen. Tényleg azt csinál amit akar. Elméletben igen, de egyébként nem. Tudjátok miért? Mert egyszerűen nincs kedve hozzá, csökken a libidója. Hiszen férfias! Ráadásul a férfias férfi nem is vonzódik hozzá, mert már nincs az a kisugárzása, nincs az az illata, nem női viselkedésű.

Az ovuláció természetesen kimarad. Esetleg még a nőies férfi akarja őt,  de a tablettát szedő nőnek mindegy, mert ő maga kedvtelen. A gyógyszer vágygyilkos is egyben. Ez az út sehová nem visz! Biológiai zsákutca. Akkor mi miért tesszük ezt a szervezetünkkel? Ezen ideje elgondolkodni. Vissza kell térni a természetes “ösvényre”.

IMG_20190405_202930_488

Akkor mit csináljak, ha még nem szeretnék gyermeket? Szinte hallom a kérdést. Van más út! Mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Gyengéd fogamzásgátló módszerrel, megismerve a ciklusod működését, pontosan kiszámíthatóvá válik az ovuláció időpontja, mely nem csak fogamzásgátlásra, hanem később babatervezéshez is jól jöhet.