Erdélyi kirándulás

sötét erdő_kicsiEgy újabb izgalmas esettörténettel gazdagodunk egy kedves ismerősöm által, aki már régi motorosként, évek óta a gyakorlatban is alkalmazza tudását,  akinek már lassan egész nagy esettörténet gyűjteménye van…

Ha megismered a természettörvényeket szembe jönnek veled a jobbnál jobb esetek, melyek megértése, és a tünetek alapján a konfliktusok feltérképezése mindig nagy AHA élmény.

A legaktuálisabb esetet most leírta nekünk, amiért nagyon hálás vagyok, és nagy örömmel osztom meg, hogy mindenki lefölözhesse a saját tanulságát.

„Két magyar fiatal Erdélyben kirándult az erdőben. Eltévedtek, rájuk esteledett. A lánynak lemerült a telefonja, a fiúnak kb. 2 százalékon volt. Egyébként már térerő sem nagyon volt. A fiú volt hazai pályán, ő volt otthon Erdélyben, de a kiutat egyszerűen nem találta ő sem. Azt azonban jól tudta, hogy akár medvékkel is találkozhatnak.

Kigondolta és közölte a barátnőjével, ha jönnek a medvék akkor ő majd feltartóztatja őket, és a lány fusson amerre lát. Hát ettől a lány roppant “boldog” volt. Vaksötét volt semmit nem láttak. A közelben gallyropogást hallottak, amitől a fiú nagyon félt, mert azt hitte, hogy medvék. A lány teljesen valószerűtlennek érezte, hogy itt medvék jöhetnek, de érezte a fiú pánikját, ami őt is nyugtalanította.

Jó ideig bolyongtak már, amikor végre hangokat hallottak a távolból, és megláttak egy pici fényt is, ahonnan kutyaugatást hallottak. Tudták, hogy van esélyük kijutni, hiszen ahol kutya van ott embernek is kellett lenni. A lány mondta a fiúnak, hogy kezdjen el románul segítségért kiabálni.

A kutyaugatás egyre közeledett. Szerencsére az ott lakó férfi meghallotta a fiatalok kiáltását és visszahívta a kutyákat. Utólag tudták meg, hogy óriási mázlijuk volt, mert ha a gazda nem hallja meg a segélykérést a kutyák szétszedik őket, mivel erre voltak kiképezve. A gazda kérdezte a fiatalokat, hogy hogyan kerültek ide? Közölte velük, hogy teljesen más irányba jöttek, mint ahogyan azt tervezték és nagy szerencséjük volt, mert ha egy picit is másfelé mentek volna még órákig bolyonghattak volna a sötétben…….. a többit gondoljuk hozzá. Végül a megmentő hívott segítséget, aki autóval elvitte a fiatalokat a saját autójukhoz.

A lány másnapra beteg lett: orrfolyás és hörgőgyulladás.”

Vajon mi történhetett? Csak nem rémület/félelem-konfliktust szenvedett el a leányzó vagy esetleg birtokféltés-konfliktust élt át? Erre következtethetünk, ha a diagnózis a hörgőgyulladás. Ahhoz, hogy a pontos konfliktustartalmat meghatározzuk ismernünk kellene a lány birtokzónás konfliktusait, biológiai kezűségét, esetlegesen az éppen aktuális depresszív, vagy mániás állapotát.

Mindenesetre a rémület/félelem-konfliktus a legesélyesebb, hiszen a történet mesélője szerint a lány női viselkedésű és egy biztos, hogy nagyon megrémült, amikor konstatálta, hogy az erdélyi barátja eltévedt.

Az orrfolyás mindenképp bűzkonfliktust jelent. Naná, hogy bűzlött a hölgynek az egész. „Komolyan medvék? És nem tudunk kijutni az erdőből?” Az egész tiszta krimi.

Ami nagyon izgalmas, hogy a srác nem lett beteg a történtek után, pedig ő is nagyon félt. Itt lehet látni, hogy mi a különbség a biológiai konfliktus, ami mindig a betegség kiváltója, és egy átélt pszichés félelem között.

Ha rettegek a medvétől, ez nem jelenti azt, hogy beteg leszek. Bevallom én is félek a medvéktől, de ettől még nem leszek beteg. Ha azonban eltévednék egy sötét erdőben Erdélyben, és kiderülne, hogy az ott élő barátom is bepánikol, mert nem tudja a kivezető utat… Na ettől bizonyára én is átélnék minimum egy DHS-t. Hasonlóan reagálnák, mint a történetben szereplő lány.

Vajon te is átéltél volna valamilyen konfliktust a sötét erdőben?

Mindenesetre a lényeg, hogy a lány egy hörgőgyulladással megúszta az egészet, és sem a medvék, sem a kutyák nem laktak jól a főhőseinkkel aznap este…