Boldogság

bhutan-2211514_1280_kicsi

Buthán az egyik legelzártabb ország a Földön, mégis az itt élő emberek nagyon boldogok. A betegségek előfordulása ritka, nincsenek lelki megütközéseik. Vajon miért? Mert minden szeretetalapú. Szegényeknek mondják őket, pedig biztos vagyok benne, hogy százszor gazdagabbak azoknál, akik pénzben mérik a gazdagságot.

Nem a hatalom, a karrier, a pénz hajtja az embereket, hanem  szeretetben élnek egymással és a természettel harmóniában. Békésen. Mindenük meg van – tévé, internet, infrastruktúra -, de az erőszakos külső ingerektől védik magukat és a gyermekeiket. A fiatalok ösztöndíjjal tanulhatnak bárhol a világon, de mind egytől-egyig hazatérnek, mert a világ többi részén hiányzik valami, ami otthon körülöleli őket.

takshang-669959_1280_kicsi

Azért olyan sok a beteg gyermek itthon, mert nem az igaz értékek vannak előtérben, hanem valami torz, nem is tudom mi, amit szinte robotszerűen követünk. Ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk, másképp kellene viszonyulnunk egymáshoz, mert így rendkívül ki vagyunk szolgáltatva a “megbetegítő helyzeteknek”.

Ez elszomorító, de most inkább nézzük a képen látható butháni gyerekeket.

children-1522277_1280_kicsi

Olyan szép színekbe öltöznek, árad belőlük a kiegyensúlyozottság, és a felszabadultság.

Változtass te is, még ha itthon ez nehezebb is. Válaszd a gyerekeiddel, családoddal töltött időt amikor csak lehetséges. Az idő az, ami mindenkinek a rendelkezésére áll, és rajtunk múlik mivel és kikkel töltjük azt! Minden apró változtatás egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez segít hozzá minket, amellyel együtt jár az egészség.

Kívánom, hogy minden gyerkőc legyen Magyarországon is legalább annyira nyugodt és boldog, mint ezek a gyerekek a képeken!