Felkészülés a babavárásra

houseplants-1162587_640kicsi

Jön a ráhangolódás időszaka. Persze van amikor berobban a “gólyahír” az életünkbe, de ma inkább már nagyon tudatosan készülnek a kismamák a babavárásra. Gyakran jókat nevetek a leendő anyukákon, mert szinte panaszkodnak nekem, hogy képzeljem el, már két hónapja szeretnének gyermeket és még mindig nem pozitív a terhességi teszt. Ne értsétek félre, nem nevetek ki senkit, csak nevetek rajtuk. Ugye érthető a különbség? 🙂

Arra szeretnék kilyukadni, hogy adni kell a testnek, léleknek egy kis időt, hogy a fogantatás a legmegfelelőbb időszakban megtörténjen. Ehhez azért a leggyakrabban pár hónapra szükség van. Ebben az időszakban először is türelmesnek kell lenni.

Gyereket akarok! Most. Rózsaszín vagy kék szobát készítek. Az új autót is a megfelelő színben szeretném kiválasztani. Túlságosan tudatosak a leendő kismamák, azt hiszem. Intellektuálisan gyereket akarnak. Sokszor saját maguk útjába állnak ezzel, mert ha nem biológiailag gondolkodunk, a fogantatást is gátoljuk.

Lassan már nemet lehet választani a születendő gyermekeinknek. Hallottatok erről? Ez egy őrület! Kell, hogy legyen egy határ. Nálam ez már kiütötte a biztosítékot.

Nézzük, mi lenne a biológiánknak megfelelő? Most bizonyára hüledezni fogtok, de le kell, hogy írjam. 25 éves korunk előtt kellene már gyermeket vállalni! Erről már én is bőven lecsúsztam, mert az első gyermekem 28 éves koromban szültem. Esküszöm nektek, hogy nem így lett volna, ha már akkor ismertem volna a Germán Gyógytudományt. Régebben ez működött is, gondoljatok nagyanyáinkra! Manapság csúszott ki az első gyermek vállalása a normális ütemből. A legértékesebb éveinket vesztegetjük el a tanulmányainkra fordított idővel! Nem azt mondom, hogy nem kell tanulnunk, vagy otthont teremteni, de még ha nehezebb is fordíthatnánk a sorrenden. Persze ehhez nagyszülői segítségre, igazi nagycsaládra lenne szükség, ami már manapság szintén keveseknek adatik.

Én a lányaimat úgy fogom terelgetni, hogy ne féljenek a korai gyermekvállalástól és szeretnék nekik egy igazi hátteret, biztonságot teremteni ahhoz, hogy megfelelő nagyszülői segítség mellett ne kelljen lemondaniuk a terveik megvalósításáról.

A tudományos alátámasztás erre vonatkozóan a következő. A várandósság harmadik hónapjától kezdve olyan mély a vagotonia (nyugalmi állapot, a vagus ideg túlsúly), hogy az “elakadásainkat” is felülírhatja (ún. konstellációk) és így, az érzelmi fejlődés is tovább mehet ezen időszakban. Ezzel a fiatal anyák érettebbé válhatnak a szülés után. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de nem hiába mondták régen a több gyermekes fiatal asszonyokra, hogy bölcs anyák.

Sajnos ma már inkább azt látni, hogy sokan az anyák közül gyermetegek a feladathoz. Mire oda jutnak, hogy gyerekük születik, a természetes anyai ösztöneik minimumon tengenek, és az interneten kell keresgélni, hogy mit kell csinálni a kisbabájukkal.

A pénz, vagyon, ház, autó, nyaralások, egzisztencia…. Nem mondom, hogy nem fontos dolgok, mert tény, hogy ha van pénz az könnyebbé teszi az életünket.

De mik az igazi értékek?

Az ami igazán belső nyugalmat ad, az nem megvehető. A szeretet az. Abból pedig az anyáknak bőségesen adatik a gyermekeik által.