A lázról

láz_arányosKevesen tudják, de már a 2011-ben kiadott új orvosi szakmai protokoll szerint sem kell 40 fok alatt a lázat csillapítani!

Én már több éve nem csillapítom egyáltalán a lázat a gyerekeimnél. Kipróbáltam mindkettőt. Azt is, hogy milyen a folyamatos lázcsillapítás miközben a magas lázat nagy nehezen borogatásokkal, hűtőfürdővel, lázcsillapítókkal, homeopátiás bogyókkal „kordában” tartjuk és milyen az, amikor hagyjuk, hogy a megfelelő hőmérsékletet elérve a test, a lehető legjobb közeget hozza létre a gyógyulás érdekében.

Mi is történik láz esetén? A szervezet megnövekedett mennyiségű fehérvérsejtet kezd termelni (leukocitákat), így hőmérséklet emelkedését kiváltó lázkeltő anyagok (pirogének) szabadulnak fel és segítik a természetes gyógyulás folyamatát.

Akkor mi ebben a rossz?

Hamer doktortól megtanulhatjuk, hogy minden ami a szervezetünkben zajlik értünk van és minden folyamat biológiai értelemmel bír. A láz is, a megfelelő hőmérséklet létrehozásával.

A borogatások által létrejött hőmérséklet-ingadozás, sokkal jobban megterheli a szervezetet, mint amit a láz maga okoz.

Emlékeztető: az Értelmes Biológiai Különprogramok (ÉBK), kivétel nélkül a Germán Gyógytudomány® 5 biológiai természettörvénye szerint zajlanak le. Kivétel: mérgezés, baleset vagy hiánybetegségek. (Dr. Ryke Geerd Hamer)

Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben mérgezés eshetősége áll fenn és ezért kúszik magasra a láz, azonnali sürgősségi ellátásra van szükség, ez nem a Germán Gyógytudomány® tárgyköre!

Térjünk vissza a különprogramoknál fellépő lázhoz. Amikor még „küzdöttem” a láz ellen (most már a küzdöttem szót is muszáj volt idézőjelbe tenni, mert nem tudok már azonosulni ezzel), nyugtalan voltam, ideges, nem tudtam aludni sem, ha éjszaka lépett fel a lázas állapot. Sőt a kicsit sem hagytam aludni, hiszen az állandó lázméréssel, borogatással őt is zavartam addig, míg nem csillapodott a láza. Erre gyorsan rájöttem, hogy nincs értelme. Ráadásul sokszor az ülőfürdő sem volt kellemes „élmény” a gyereknek. Pontosan emlékszem, amikor anyukám vizes lepedőt csavart rám gyermekként, tehát a minta adott volt.

Ma már nyugodtan alszunk, ha magas is a láz valamelyik gyerkőcnél. Kicsi korban az anyai testközelség, az összebújás mindig segít, mert az anya normál testhőmérséklete is hűti a forró kis testet, ráadásul olyan nyugalmat és szeretet közeget hozunk létre, amivel egyetlen lázcsillapító sem tud versenyezni. Borogatást akkor alkalmazunk, ha kérik. Van, hogy jólesik nekik, van hogy nem! Ők ösztönösen tudják mi a jó az adott helyzetben. Amihez ragaszkodom az a megfelelő folyadékbevitel, de ezzel sosem volt gond.

Nem ismerek egyetlen esetet sem, ahol Dr. Hamer azt mondta volna, hogy a lázat csillapítani kell. Pedig a láz jön, ha arra van szükség.

Gyakran lázgörccsel ijesztgetnek vagy azzal, hogy a magas láz megterheli a szívet. A lázgörcsöt, hasonlóan az epilepsziához, egy motorikus konfliktus okozhat. A hidegrázásnál is motorikus krízisről beszélünk. Itt is pontosan tisztában lehetünk az okokkal. Ezeknek a görcsöléseknek semmi köze ahhoz, hogy csillapítjuk a lázat, vagy sem.

Jobb nem pánikolni láz esetén, magunkat is kíméljük ezzel. Átsegítjük a kicsiket a nehezebb, nyűgösebb, forróbb órákon, amikor élvezhetjük az összebújást annak tudatában, hogy hamarosan normalizálódik a hőmérséklet, kifut a különprogram, regenerálódik a szervezet, mert a lélek már megkönnyebbült és pár nappal később újra ott csillog előttünk a lázas tekintet után a megszokott örömteli szempár.

Click to access 7.pdf