Parlagfű-allergia

allergia kicsi

Szeretnék megosztani veletek egy történetet, melyet pár éve egy tanfolyamon résztvevő férfi mesélt el nekem.

Az allergiák oka is lelki eredetű, mégpedig az ún. sínek miatt ismétlődnek a tünetek pl. a parlagfű szezonban a parlagfű koncentráció megjelenése által. Akár gyermekkorban is történhet egy olyan “konfliktus élmény sokk” valamilyen érzettartalommal, mely később ciklikusan tüneteket okoz.

“Amikor egy egyén egy biológiai konfliktust szenved el, abban a pillanatban nemcsak magát a konfliktust rögzíti engramként (emlékkép), hanem bizonyos kísérőkörülményeket is. Az egyén nem csupán a DHS pillanatának legapróbb részleteit jegyzi meg – akár egy villanófény-felvételnél – hanem hangokat, hangtónusokat, illatokat, mindenféle érzetet, ízeket, embereket, állatokat, helyszíneket vagy akár bizonyos színeket és zajokat is. És ezeket gyakorlatilag egész életére megjegyzi! Amikor később megjelenik akár egy is ezek közül a kísérő-körülmények közül, visszatérhet, kiújulhat az egész konfliktus. A sínek értelmes biológiai vészjelzések: vigyázat, ebben a szituációban egyszer már DHS-t szenvedtél el!” Dr. Hamer

Nézzük Gábor esetét, hogy érthetőbb legyen hogyan zajlik ez a gyakorlatban. 15 éves kora óta szenvedett pollenallergiájától, míg megértette az összefüggéseket és ezáltal a tudatosítással sikerült enyhíteni a kínzó tünetein.  A tanfolyam után folyamatosan azon gondolkodott, hogy mi történhetett akkor, amikor kezdődtek a tünetek, azaz még tinikorában. Így kezdődik a Germán Gyógytudomány kriminalisztikája. Mi volt az a nagy lelki sokk, melynek pillanatában jelen volt a parlagfű a levegőben? Sokáig nem találta a választ. Míg egy álom hozta a kérdéseire a választ. Újra álmodta a konfliktusát.

“Kint játszottunk a mezőn, szénaboglyákban, útszéli árkokban, bokrokban ami telis- tele volt pollennel. Augusztus vége felé jártunk, amikor Marika, a nagynéném behívott az udvarról ahol játszottam. Leültetett az előszoba asztalhoz és közölte édesanyám halálhírét.

Az agy a DHS pillanatában mindent lefényképez, én is pontosan emlékszem erre a pillanatra. Még a székbe vart szövet színére és mintájára is. A tudatalattim pedig a parlagfű pollen jelenlétére emlékezett, mert attól kezdve minden augusztus végétől szeptember végéig, azaz végig a pollenszezonban tüsszögtem.”

Így írta le beszámolójában Gábor a lelki megütközését. Innentől kezdve 25 éven keresztül küzdött a tünetekkel.

Csupán a tudatosítás által, hogy pontosan beazonosította a tünetei lelki okát a következő allergiaszezonban, az ő szavaival élve a kellemetlen orrfolyás egyenes arányban csökkent a parlagfű koncentráció emelkedésével.

Sajnos nem sikerült teljesen megszüntetni a tüneteket, mert az ő lelkében még mindig feldolgozatlan maradt édesanyja hirtelen elvesztése abban az időszakban, amikor nagyon nagy szüksége lett volna rá. Megállapíthatjuk, hogy még mindig vágyik a lelke édesanyja szerető közelségére.

Azonban a tüsszögést és orrfolyást tudatosan mérsékelni tudja gyógyszerek nélkül. Erre mutat rá, hogy egy allergia vizsgálaton a parlagfűvel sebzett rész nagyon elkezdett nála viszketni, de amint koncentrálni kezdett és mondogatta “hogy hiszen ez már a múlt és mégegyszer nem ismétlődhet meg velem ez a szörnyűség” a viszketés enyhülni kezdett. Az allergia kimutatható volt, de ezt a  máig feldolgozatlan “anya-hiány” okozza.

Gábor azért sem találta meg könnyen a lelki kiváltó okot, mert a tudat alatti blokkolta az információt, hiszen ez a legnagyobb szörnyűség, mely egy gyerekkel történhet. Az orrfolyás egy ún. bűz-konfliktusra utal, azaz nagyon bűzlött neki, nagyon nem tetszett az akkoriban közölt információ.

Ebben az esetben még azt lehetne tenni, hogy egy rituálé keretében elbúcsúzik édesanyjától, vagy levelet ír neki, melyben leírja fájdalmát vagy a kínzó akkor átélt kétségbeesését.

Bármilyen esetben, ha kiderül, hogy egy szeretett személy halálesete okozza a megbetegedést érdemes akár szakember segítségét is kérni, hogy az elmaradt rituálét pótolni tudjuk, mely enyhíteni tudja fájdalmunkat és fel tudjuk dolgozni a mélyen megélt veszteséget.

A Germán Gyógytuodomány hivatalos oldalán elérhető Gábor saját szavaival leírt beszámolója.

Azt gondolom ez az esetleírás mindenkinek hasznos lehet, így az allergiaszezon kellős közepén…

Tanuljátok meg a természetes gyógymódot, mely maga a szabadság! 🙂