Tinilányos szerelem

szerelmes_hosszúSzeretnék veletek megosztani egy nagyszerű esettörténetet, melyet nemrégiben beszéltem át egy nagyon kedves régi ismerősömmel.

Egy kis bevezető a megértéshez.

A serdülőkor beköszöntével, mind a lányok, mind a fiúk hatalmas változásokon mennek át. A testi fejlődés nagyon látványos, a lelki folyamatok érezhetőek. Mi szülők csak kapdossuk a fejünket, hogy napról-napra mennyit változnak a kamaszkorba lépő gyerekeink. A hormonok elszabadulnak, de kezdjük az elején…

A kislányok úgy születnek, hogy a petefészkeikben petesejtek vannak. Körülbelül 1-2 millió petesejttel érkeznek a világra, serdülőkorra ebből kb. 300 000 marad, ami teljesen elegendő a termékeny életkorra.

Egy kislány születésétől fogva nemének megfelelően női viselkedésű. A kisbabából egy igazi kishercegnő lesz, aki anyukáját utánozza. Babázik, pörgeti a szoknyáját vagy éppen megijed, ha pókot lát.

A biológiánk úgy programozott, hogy az első peteérés 11 évesen következik be egy ilyen, kis „alfa” hölgynél. A kisfiúknál ez a sarkalatos pont egy kicsit később, kb. 13 éves korra tehető, ami náluk a mutálást jelenti.

Az állatvilágban nincs is periodikus vérzés, hiszen a nőstény az első peteérés alkalmával megtermékenyül. Ha ez nem így történik, akkor az alfával valami nagy gond van.

Nálunk ez persze nem így megy, sőt sajnos mostanság nagyon kitolódik a fiatal pároknál a gyermekvállalás időpontja. Hamer Doktor szerint a legértékesebb időnket „holmi” tanulmányokkal és tudományos fokozatok megszerzésével töltjük ahelyett, hogy gyermeket nevelnénk.

Amikor a fogantatás megtörténik, a megtermékenyített petesejtbe már a következő generáció is be van kódolva. Így minden különprogram is, ami mint eshetőség felmerülhet a jövőben. Ez elképesztő és egyben lenyűgöző!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is van az, hogy a legtöbb kislánynak mégsem jelentkezik az első vérzés 11 éves korban? Dr. Hamer úgy fogalmaz, hogy ez azért gyakori, mert nem egészen a biológiánknak megfelelően vagyunk „tartva”. Emiatt a gyerekek már túl hamar elszenvedik az első ún. birtokzónás konfliktusaikat, melyek megakadályozhatják a menstruáció megjelenését.

Egy kicsit nehézkes lenne elmagyarázni egy blogon a részleteket vagy a miérteket, de nem is ez a célom most, hiszen így is teljesen érthető lesz egy laikus számára is a felvázolt esettörténet.

Rékának, aki történetem főszereplője, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, teljesen időben, azaz 11 éves korban jelentkezett az első menstruációja. Hogyan is lehetett volna másképp, hiszen az anyukája elmondása alapján ő egy érzékeny és abszolút nőies leányzó.

Eltelt pár hónap az első vérzés megjelenése után, majd az egyik hónapban hosszú hetekig elhúzódó vérzés jelentkezett. Abban a hónapban beszélgettem először az anyukával, aki már 20 napja tartó folyamatos vérzésről számolt be. Az egyébként nagyon talpraesett, Germán Gyógytudomány iránt is érdeklődő anyuka nagyon aggódott. Félt a nagyobb vérveszteség lehetősége miatt, de legfőképpen a hormonkezeléstől és a nőgyógyászati vizsgálattól tartott. Azt biztosan tudta, hogy ezeknek nem szeretné kitenni a kicsi lánykáját.

Egyik nap hosszasan beszélgetett Rékával, puhatolózott hogyan érzi magát, mi történt vele az utóbbi időben, ami esetlegesen kiválthatta a tüneteket. Az ügyesen feltett kérdések hamar kinyitották a lélekkaput és Réka mesélni kezdett. „Tudod anya van egy fiú az iskolában”… kezdte….

Egy kissrácról mesélt, aki nagyon tetszett neki. „Olyan igazi kis eksztázisban volt tőle”, ahogyan azt az anyuka megfogalmazta. Aztán valami hirtelen megváltozott. Méghozzá az egyik osztálytársnőjének is nagyon megtetszett a fiú, és ami a nagyobb baj, hogy a fiúnak az a lány tetszett!

Réka kiöntötte a lelkét anyujának, mely a megnyugvást hozta, így a teste is gyorsan reagált. Rohamosan csökkent a vérzés mennyisége, pár nap múlva konvergált a nullához, majd szép lassan visszaállt a normális periódus.

Fantasztikus milyen egyszerű és nagyszerű ez a szelíd gyógymód. Hiszen ez az okos anyuka pusztán egy beszélgetéssel gyógyította meg a kislányát. A szervezetünk egy igazi biorobot, ami  bizony képes saját magát regenerálni.

Ekkor nagyon örültünk, így át sem beszéltük a pontos konfliktustartalmat, csak konstatáltuk a természettörvények működését. A rohanó hétköznapok feledésbe is merítették a kedves kis történetet.

Eltelt két év.

Kaptam egy üzenetet az anyukától, hogy Rékának több hete újra nem múlik el a menstruációja. Ekkor megálltunk egy kis beszélgetésre, hiszen a megértés szükséges a sínek végleges felszámolásához. „A sínek ördögi dolgok.” Ezért is nagyon fontos a biológiai konfliktus pontos beazonosítása, és az összefüggések megértése, ami az első tünet megjelenésekor elmaradt. Gyorsan ki is derült, mi volt a mostani tünetek, azaz a kiújulás oka.

Az ún. ős-DHS konfliktustartalma – ami két éve történt Rékánál – mely kiváltotta az akkori hosszan tartó vérzést: egy ocsmány (félig) genitális konfliktus volt, ami a méhtest nyálkahártyáját érinti. Az ocsmány szerintem mindenki számára érthető, a félig genitális pedig azt jelenti, hogy nem a szexualitás a fő témája a konfliktusnak, de ott van „mellette”.

Milyen ocsmány dolog az, hogy a fiút, aki nekem tetszik, elhappolja tőlem az osztálytársnőm, ráadásul a fiúnak is az a lány tetszik. Nem a szexualitás a probléma, mert itt nincs, de mégis ott vannak a nemi vágyak a történetben.

Ami miatt most is újraindult az Értelmes Biológiai Különprogram (azaz sínre került Réka), azt egy hasonló helyzet okozta, mint, ami annak idején történt.

Réka nagyon szép kislánnyá serdült. Kölcsönösen megkedvelték egymást egy másik fiúval az iskolából, akivel sokat beszélgettek és még cseteltek is a „szájber” világban. Igen ám, de a kislány egyik barátnője szintén szemet vetett a fiúra. Réka kedveli ezt a barátnőjét, aki egy kicsit molettebb lány, így a fiúk kevésbé érdeklődnek iránta. Éppen ezért, hogy jót tegyen vele, nem törődve saját érzelmeivel, átengedte neki a fiút. Talán az érhette váratlanul, hogy onnantól kezdve a fiú már nem kereste a társaságát, hanem továbblépett és a barátnőjével beszélgetett. Ugyanaz az érzés, mint annak idején.  A test reakciója pedig a folyamatos vérzés. Itt a természet jelez – konfliktuskiújulással és tünettel – , mint védelmi rendszer. Vigyázz, egyszer már belecsúsztál egy ilyen „veszélyhelyzetbe”.

Ekkor az anyuka már tudta, mi a dolga. Meg kell értetnie Rékával, hogy pontosan miért jelentkezett a véget nem érő vérzése, illetve hogyan tud ezen a viselkedésmintáján változtatni ahhoz, hogy ez a jövőben ne történhessen meg újra. Ez a terápia elképesztő! Ilyenkor még szinte felfoghatatlan, hogy milyen nagy ajándék, amit ez a kislány kap az anyukájától. Egyszer bizonyára megköszöni majd és ő is tovább adja saját gyermekeinek ezt az emberséges, igaz gyógymódot.

Az anyai jó tanácsok és Germános beszélgetést követően a vérzés újra enyhült és barnás lett. A napokban Rékának újra megjött a megfelelő időpontban a menstruációja, ami természetesen 4-5 nap múlva meg is szűnt.

Más oka is lehet hosszantartó vérzés létrejöttének, ebben az esetben a méhtest nyálkahártyája volt érintett.

Gratulálok az anyukának és a kislányának és nagyon köszönöm, hogy hozzájárultak az esetük közzétételéhez.

Küldd tovább az esetleírást minél több családnak, hogy ők is tudjanak segíteni hasonló váratlan helyzetekben!

Bővebb információt a Germán Gyógytudományról itt találsz:

www.germangyogytudomany.hu